THE KHMSAN KH

មីសួ.......

នំប៉័ងសូកូ (そば) គឺជាមីដែលផលិតចេញពីម្សៅប៊ុនហឺតដែលមានក្រាស់ដូចស្ករសហើយត្រូវបានរៀបចំនៅក្នុងចានក្តៅនិងត្រជាក់។ ចានសូបាមានប្រជាប្រិយភាពយ៉ាងខ្លាំងនិងអាចរកបាននៅទូទាំងប្រទេស។ ខណៈដែលមីកញ្ចប់រស់សាច់មាន់ 100% មានភាពធូររលុងភោជនីយដ្ឋានជាច្រើនបន្ថែមម្សៅស្រូវសាលីនៅពេលរៀបចំមី។ អាស្រ័យលើហាងនេះភាគរយនៃម្សៅប៊ុនសូហរនៅមីសូបាធម្មតាមានចាប់ពី 40% ទៅ 100% ។
សូមកត់សម្គាល់ផងដែរថាមានចានមីចំនួនពីរដែលមានឈ្មោះសូបា (ឧទាហរណ៍: យ៉ាគីសូបា, ជូកាសាបាឬអូគីណាវ៉ាសូបា) ដែលមិនត្រូវបានផលិតដោយមីលារា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយក៏«សាប៉ា»សំដៅទៅមីមីឃូវ។
មុខម្ហូបសាប៊ូធម្មតាបំផុតគឺ mori soba ដែលមីងាត្រជាក់ត្រាំត្រូវបានញ៉ាំជាមួយទឹកជ្រលក់ដែលមានជាតិសូដ្យូម (tsuyu) ។ ចានសាប៊ូជាច្រើនត្រូវបានញ៉ាំពេញមួយឆ្នាំខណៈពេលដែលអាហារផ្សេងទៀតគឺអាចរកបានតាមរដូវ។ អាហារប្រភេទសាប៊ូពិសេសគឺតូសូស៊ីសូសាបាគឺជានិមិត្តសញ្ញានៃភាពជាប់បានយូរដែលអាចបរិភោគបាននៅថ្ងៃចូលឆ្នាំសកល។
ដូចជា pasta, មីសូបាគឺអាចរកបាននៅក្នុងសំណុំបែបបទស្ងួតនៅក្នុងផ្សារទំនើប, ប៉ុន្តែពួកគេបានភ្លក់រសជាតិល្អបំផុតប្រសិនបើស្រស់បានធ្វើឡើងដោយដៃពីម្សៅនិងទឹក។ ការបង្កើតសូបូគឺជាសកម្មភាពដ៏ពេញនិយមមួយសម្រាប់អ្នកធ្វើដំណើរក្នុងនិងក្រៅប្រទេស។ សកម្មភាពនេះត្រូវបានផ្តល់ជូនដោយភូមិសិប្បកម្មជាច្រើននិងក្រុមហ៊ុនទេសចរណ៍។

No comments

Powered by Blogger.